8 Kasım 2013 Cuma

DESEN-RENK UYUMU

Desen-renk uyumu hakkında yazdım çünkü desenli kumaştan oluşan bir parçayı düz renge sahip bir parçayla tamamlamanın şıklığına güveniyorum!

Evet, bence yoğun desenli bir parça giyecekseniz ona eşlik etmesi için kesinlikle düz renk bir parçayı tercih edin. Böylece hem göz yormamış olacaksınız hem de uyum ve denge kavramlarına daha fazla hizmet etmiş olacaksınız. Kimi desenli kumaşları farklı bir desenle tamamlamak ta çok hoş olabiliyor, bunun en iyi örneği puantiyeli kumaşla çizgili kumaş birlikteliği diyebilirim. Başkasında görünce çok hoşuma gittiği halde tercihimi bu yonde kullanamıyor ve her zaman için sadeleştirmeyi tercih ediyorum. Daha açıklayıcı olması adına aşağıda hazırladığım bazı desen-renk uyumlarını örnekleriyle sunmak istiyorum. 

 Bazı türden ince ve narin danteller altına farklı bir renkte kumaş ile büyüleyici görünebiliyor. Siyah dantelin altına ten rengi kumaş kullanıldığında çok çekici bir görünüm yaratıyorken, örnekte Sarah Hyland'ın taşıdığı gibi net renkleri kullanmak ta asil bir görüntüye sahip olmayı sağlıyor.
Evet geldik kullanımı oldukça güç olan, doğru kullanırsanız sizi yücelten ancak en ufak bir kusurlu kullanımda da son derece basit bir görünüm sergileyen desene, Leopar Desen! Günümüzde çeşitli tasarımlar ile daha modern bir görünüm kazandırılan leopar desenler tercih edilse de asıl leopar desenin kullanımı çok zordur. Büyük bir insan topluluğu da bu desenin koşulsuz bir çekicilik kattığına inanır. Ancak tamamiyle yanlış bir düşüncedir, ne leopar desenleri görüyoruz, görmekten pişmanlık duyduğumuz =) O yüzden riske girmek istemiyorsanız leopar desenin yanında siyah rengi veya deri kumaşı tercih edin..
 Uzakdoğu desenleri hem kadınsı hem de gizemli bir ruhu yansıtıyor.. Brokar kumaşın üzerinde çok zarif bir görünüm sunuyor.
Floral desenli kumaşlar çok fazlaca neşe barındırır içerisinde. Pastel tonları saf, romantik hisler barındırırken koyu tonlar üzerindeki çarpıcı renkte çiçekler çok asildir. Tavsiyem çiçeklerin içindeki bir tonu tutup çekin o renkte bir üst veya altla tamamlayın. Müthiş uyum sizindir!

14 yorum:

  1. Mükemmel bir çalışma! :)

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım leopar desene :)
    kelime doğrulamayı kaldırır mısın :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle bi durum mu var=) kusura bakma daha tam hakim olamadım hemen bakayım..

      Sil
  3. senin gibi ben de leopar desenin çok doğru kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Ben genelde küçük detaylarda tercih ediyorum ama senin seçtiğin örnekleri de çok beğendim:)))
    http://melislicious.blogspot.com/2013/11/haki-siyah-deri-elbise-army-green.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler bende linkindeki elbisene bayıldım=)

      Sil
  4. teşekkür ederimm, hemen takibe alıyorum=)
    uyarı: bağlantılarınıza blogunuzu ekleyin isterseniz ilk tıkladıgımda birşey göremediğim için blogunuz yok sandım.. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Beautiful dress! :))

    http://kappa-girl.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canım, Bloğun hayırlı olsun, capcanlı harika bir sayfan var, çok beğendim :))
    Sana da uğur getirsin inşallah :)) İzlemeye aldım seni, bana da beklerim,
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda tekrar görüşmeyi diliyorum,
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler,

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık, güzel bir çalışma olmuş. Ayrıca aramıza hoşgeldinn :)

    YanıtlaSil

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları