30 Ekim 2013 Çarşamba

HERVE LEGER BANDAGE DRESS - BANDAJ ELBİSELER

Neden Bandaj Elbiseler hakkında yazdım?
Çünkü kadın bedenini sarıp sarmalamasına bayılıyorum =) ..
Kısa Tarihçe: Herve Leger markasından doğan bandaj elbiseler dayanılmaz bir çekicilik sunuyor. Bandaj elbiseler Herve L.Leroux tarafından kadın bedeninin farkındalığıyla yaratılmıştır. Leroux, kafasındaki net kadın bedeni figürünü vurgulayabilmek için günümüzde gelenekselleşmiş olan sıkı dokuya sahip, bantlardan oluşan kumaşa başvurmuştur.  
Tahmin edin bu bantları nasıl keşfetti?
herşey 1985 yılında olagelmiştir. Leroux fabrikadaki iç çamaşırı kalıntısı olan lastik bantları görünce bu bantlardan yararlanma fikrini edinmiştir. Böylece müthiş bir stil doğmuştur, 'bandaj elbiseler'..
2006 yılına kadar Christopher Kane, bundan sonra da Proenza Schouler' ın fikirleri bandaj elbiselerde hayat  bulmuştur. Böylece bu ikonik moda stili günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Şüphesiz ki Hollywood yıldızları seksi görünümlerini biraz da Herve Leger bandaj elbiselerine borçlular =).. 

"KIYAFET TASARLAMAK BİR GİZEM DEĞİLDİR, 'VÜCUT' KAVRAMINI ZİHNİNİZDEN UZAKLAŞTIRMADIĞINIZ SÜRECE.."                                           HERVE LEGER


Vintage Hevre Legere Elbiseleri  
Nasıl giyerim?
İdeal vücut ölçülerine sahipseniz tabi ki bu elbiselerin içinde harika görünmeniz olası ancak Herve Leger elbiselerinin vaat ettiği daha da fazlası.. Her vücut tipini toparlayarak olağan şeklinden bir adım öte güzel göstermektedir. O yüzden bence herkesin gardırobunda bulunabilecek türden bir elbise. Tek püf noktası vücudunuza oturanını seçmekten geçiyor. Yani bacak boyunuzu dikkate alarak elbisenin boyuna, göğüs kısmının oturup oturmadığına, vücudunuzu iyice sarmalayan ideal beden seçimine ve kol-omuz detayına dikkat etmek bence çok önemli. Boyunuz kısa ise ve diz hizanızı geçen bir bandaj elbise tercih ederseniz bu sizi olduğunuzdan kısa gösterir.

Nerde bulurum?
Bandaj elbiselere artık sadece Herve Leger tarafından değil pekçok marka tarafından üretilmektedir. En son bir Forever New mağazasında çıktı karşıma..

En Güzel Taşıyanlar..


Irına Shayk' ın hem bedenine çok güzel oturmuş hem de renk seçimi harika, teniyle anca bu kadar bütünleşebilirdi..Miranda Kerr' e gelince, bu kusursuz bedenle ne giyse yakışır zaten.. Sıralamanın sonuna Paris Hilton' u yerleştirdim aslında elbiseyi en güzel taşıyanlardan ama kendisinden haz etmediğim için ilk sıralara koymaya içim elvermedi=)) Aynı şekilde Kim Kardashian'ıda blogumda görürseniz kusura bakmayın arada stilleriyle burda olmayı hak ediyorlar..

Örnek Alınmaması Gerekenler (Siz onları mazur görün =))..

Katy Perry'nin tarzını her zaman sempatik buluyorum ancak bandaj elbisenin içinde kendisini çok sevemedim. Göğüs kısmı tamamen oturmamış, Leona Lewis'e gelince bandaj elbisenin zaten amacı bedeni sarıp sarmalamak o yüzden üzerine bir de büstiyer tarzında kemer kullanmak son derece amaçsızca, etek boyu ve ayakkabı seçimi de fazlasıyla kötü..

Ayriyeten bunları da sevdim!!

25 Ekim 2013 Cuma

BOYFRIEND JEAN

Kısa tarihçe: Boyfriend tarzı sadece kot pantolonlarda değil ceket türevlerindede karşımıza çıkan, erkeklerden ilham alarak, kadın bedenine göre tasarlanmış olan bir stil. İlk olarak 2009 yılında Katie Holmes' un üzerinde görülen ve hızla bir trend haline gelen boyfriend jean'ler daha sonra Rachel Bilson, Sarah Jessica Parker gibi pek çok Hollywood yıldızının tercihi olmaya başladı. Böylece Gap, H&M, Forever21 gibi firmalar erkeklerden ilham alan tasarımlar üretmeye başladı. 
Kim Kardashian, Rachel Bilson, Katie Holmes..

Herneyse bizim konumuz boyfriend jean!

Neredeyse çıktığı andan beri hevesle edinmek istediğim fakat bir türlü edinemediğim  (cesaret edemedim mi desem yoksa bana uygun modelini bulamadım mı desem bikemedim=) bir jean olma özelliğini taşıyor. Artık bu jean' e erişmek kolay olsa da giymek cesaret istiyor çünkü önemli olan bedenine uyan modeli doğru parçalarla kombinlemek. Bu jena'in boyu her zaman bileğin üstünde oluyor, genelde taşlanmış kot kumaşından oluyorlar ve tercihe göre kimi yırtık detaylara sahip oluyor. Boyfirend jean'i diğer jeanler'den ayıran en önemli özellik de bu zaten. Çünkü yanlış bir kombinasyonla son derece maskülen ve rüküş bir grünüme kavuşabiliyoruz. Doğru tınıyı yakalamak adına biraz araştırdım, gelin bakalım boyfriend jean giymenin püf noktaları neler..

- Üst Kısım: Boyfriend jean'lerin en önemli özelliği dağınık bir şıklık katması, o yüzden iyice dağılmak istemiyorsanız sakın üzerinize seçtiğiniz parçalar abartı bir salaşlıkta olmasın. Benim tercihim boyfriend bir jean' i daha feminen parçalarla tamamlamaktan yana. bu bir dar kesin ceket, hafif oturan bir t-shirt veya büstiyer kıvamında bir üst olabilir.  

- Ayakkabı: Israrla kaba hatlara sahip ayakkabılardan uzak durun diyorum, illa ki biraz feminenlik barındırsın. Benim tercihim stilettolar (candır, kurtarıcıdır), babetler ve dogru tercih edilen bootie lerden yana.

- Aksesuar: Bu tamamen kişisel bir konu benim tercihim halka küpe, orta boy çanta, Ray-Ban gözlük ve büyük atkılardan yana.

                                                       Bunu Yap..
                                                         Bunu Yapma!!
                                                        Halle Berry
- Vücut Yapısı: Aslında en önemli nokta bu. Boyfriend pantolon seçerken kendi bedenimize yakışanını bulmamız lazım zaten en zorlayıcı kısmı da bu çünkü çok oturursa pantolon özelliğini kaybedip hanım hanımcık havaya bürünüyor, çok geniş olursa da gereğinden dağınık bir hava veriyor. Bacak boyunu kesinlikle olduğundan daha kısa gösteriyor. O yüzden tavsiyem benim gibi  gerçekten içinize sinen jeani bulana kadar almayın, bekleyin.. Elbet bir gün bulacağız =).

BU DA BENİM GECE VE GÜNDÜZ KOMBİMİN.. 

                                                      SEVGİLERİMLE..=)

23 Ekim 2013 Çarşamba

MAX FACTOR MASTERPIECE MAX – HIGH VOLUME & DEFINITION MASCARA

      Bugün ‘aldım, denedim, yazdım’ kategorisinde Max Factor Masterpiece  Max Mascara’ dan bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz özellikle kozmetik ürünlerinde deneyim çok önemli. Ne zaman kozmetik alışverişine çıksam kararsızlık yaşarım, mağaza çalışanının tanıtmaya çalıştığı ürüne de hep ön yargı ile bakarım. Bunun en iyi yolu deneme yanılma olunca gelin deneyimlerimizi paylaşalım..

Öncelikle maskara seçerken önemli olan ne tür beklentiler içerisinde olduğunuz. Açıkçası bütün özellikleri bünyesinde bulunduran bir maskara bulmak çok zor, ya ürünün kıvamını sevemiyoruz ya istediğimiz kadar dolgunluk vermiyor ya da benim en sevmediğim özellik, maskarayı temizlemeye çalışırken kirpiğe yapışıyor ve bir türlü çıkmıyor. En hassas olduğum konu bu olunca, bir an önce makyajımdan kurtulup yatağıma geçmek isteyince bu göz ardı edilemez bir özellik oluyor =). O yüzden bir rimelde ilk dikkat ettiğim özellik bu. Ondan sonra kirpiklerimi ne kadar uzatıp kıvırdığı önem kazanıyor. Bugüne kadar bu özellikleri taşıyan ve 9 yıldır makyaj çantamdan hiç eksik etmediğim tek ürün  ‘Max Factor Masterpiece  Max Mascara’.

Kirpik Uzatma ve Kıvırma: Bu rimelin en önemli özelliği de kirpikleri olabilecek maksimum seviyede kıvırması. Eğer daha fazla kıvrık kirpiklere sahip olmak istiyorsanız önce kirpik kıvırıcı ile kıvırmanızı, üstüne rimel uygulamanızı tavsiye ederim.

Dolgunluk: bu konuda bir iddiası olduğu söylenemez, ekstra dolgunluk vermek için birkaç defa sürmeniz gerekiyor.

Temizleme Kolaylığı: Ürünün kıvamı çok hoşuma gidiyor. Gece yatmadan, önce suyla iki parmağımı ıslatıp çıkarıyorum sonra da yüz temizleme jelim ile yüzümü güzelce yıkıyorum. Böylece kirpiklerimin tamamen rimelden arındığını hissedebiliyorum.
Fırça özellikleri: Rimelin fırçası özellikle Max Factor rimellerinin ürünlerinde görmeye alışkın olduğumuz yapıda yani normal fırçadan daha sert ve plastikten yapılmış. Bu sert yapısı kirpiklerin diplerine kadar inerek sürmeyi kolaylaştırıyor.
Fiyat: Şu an ki fiyatı 40 tl civarında ancak ben yurt dışından 10 euro ya almıştım. Alışveriş sitelerini takip ederseniz 25-30 tl ye de bulabilirsiniz. Bir keresinde böyle bir fırsattan yararlanmıştım=).

Neden tavsiye ederim:
-         Benim gibi kirpiklerin dolgun fakat kıvrık değilse ideal kıvrıma kavuşturuyor,
-         Kirpiklerin rimelden arındırılması kolay oluyor yapışma yapmıyor,
-         Son dakika planı olarak daha şık görünmeniz gerekirse üzerine uygulasanız dahi yapışma yapmıyor, kirpikleri dolgunlaştırıp etkisini artırıyor.
Neden tavsiye etmem:
-         Amacınız kirpiklerinizin maksimum dolgunluğa sahip olmasını sağlamak ise bu ürün beklentinizi karşılamayabilir, max factor’ ün False Lash Effect Mascara’ sını kullanmanızı tavsiye ederim.

22 Ekim 2013 Salı

MODA’DA BAROK ESİNTİLERİ


 ‘Düzensiz şekilsiz inci’ , İtalyanca ‘barok’ kelimesinin anlamıdır. 14. - 18. yüzyıllar arasında etkili olan bu akım başta günlük yaşam olmak üzere bütün sanat eserleri ve mimaride etkisini göstermiş ve dönemin yaşama biçimi üzerinde derin izler bırakmıştır. İçinde fazlaca görkem ve ihtişam barındıran bu dönemin günümüzdeki moda üzerindeki etkilerine gelin hep beraber göz atalım.

Barok: belirli bir düzenden çok hareketli ve keskin öğeler..

Barok tarzı, soylu, parlak, nakışlı işelemeler, görkemli ipeksi kumaşlar, ceketler, smokin ve süslü yakalar, Fransız tarzı kabartmalı topuzlar ile moda dünyasına yansımaktadır. Özellikle yaldızlı brokar kumaşlar  ve kadife kumaşlar barok tarzı yansıtmada kullanılan önemli parçalardır. 

PODYUMLARDA BAROK.. 
Alexander Mcqueen

      Zuhair Murad Couture, Sonbahar-Kış 2012/2013 Kreasyonundan
Siyah Dantel Elbise (asaletine bayıldım ;)

 
Barok tarzının asaletini erkek modasında da görmek oldukça mümkün. Gündelik hayata yansıması bu kadar abartılı olmasa bile, barok tarzını yansıtan ipuçlarını erkek giyimindede görmek son derece mümkün. 

 KIRMIZI HALIDA BAROK..
Alexander Mcqueen imzası taşıyan elbiseleriyle Amanda Seyfried ve Jessica Chastain

Markasını bilmiyorum ama narçiçeği üst ilham verecek kadar güzel!!

GÜNDELİK HAYATTA BAROK.. Nasıl Kullanırım?

Geldik en sevdiğim kısıma, nasıl kullanırım?
Benim en sevdiğim ve pratik olarak hayatımıza geçirebileceğimizi düşündüğüm en güzel yol desenli pantolonlar ve gösterişli detaylarla baroğu hayatımıza sokmak. İşlemeli ceketler, kendiliğinden desenli pantolonlar, farklı düğmeler (var olan ceketinizdeki eski düğmeleri söküp görkemli düğmeler dikebilirsiniz) ve takılar..



BU DA BENİM BAROK ESİNTİLERİYLE OLUŞTURDUĞUM KOMBİN ( www.polyvore.com ortamında hazırlanmıştır).



gömlek: Balmain
etek:  Minimum 
(http://www.welikefashion.com/b/476-Minimum.html) sitesindeki diğer parçalar da çok hoşuma gitti..
ayakkabı: Christian Louboutin 
kaban: Oscar De La Renta

SEVGİLERİMLE .. =)

11 Ekim 2013 Cuma

HAFTASONU KAHVALTISI KOMBİNİ..

Bugün günlerden en güzeli, en sevilesi CUMA. Üstüne bir de koskocaman bayram tatilini düşünürsek elinde olmadan neşe doluyor insan :). Önümüzde 9 günlük upuzun bir tatil var. Eminim şimdiden planlarınızı yapmışsınızdır. Ancak benim kısa vadede en keyif verici planım pazar günü kahvaltısı. Güneşin yüzünü gösterdiği bu son günleri iyi değerlendirmek lazım o yüzden diyorum ki tadını çıkarın. Fırsat bu fırsat tatilde şortları, etekleri değerlendirmek lazım hava bu kadar güzel iken. Tam da buna uygun bir kombin hazırladım umarım seversiniz. 
Haftasonu kahvaltısı için benim tercihim cıvıl cıvıl pastel tonlarından yana!

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları