4 Kasım 2013 Pazartesi

ERKEK MODASI'NDA HİPSTER TARZIN YANSIMALARI

Neden Hipster Tarz hakkında yazdım?
Geç bile kaldım, akım almış başını gidiyor..



Kısa Tarihçe: Kelimenin geçmişi tartışmalı olsa da ‘hipster’ (veya ‘hepcat’) lakabının 1940’larda Amerikalı siyahi caz sanatçılarının etrafındakileri, özellikle de swing meraklılarının tarzını tarif etmek için kullanıldığı biliniyor. 50’lerdeyse ‘hipster’ kelimesi yine Amerika’da klasik sosyal ilişkilerden soyutlanmış bir tarzı benimseyenleri anlatıyor. Bugün toplumda çokça görülen şeylerden hal ve tavır olarak ayrılma olarak tezahür ediyor. Burada en önemli kavram ana akım anlamına gelen ‘mainstream’. Ne yaparsanız yapın, hipster olacaksanız ‘mainstream’in dışında kalmalısınız.



Yani hipster altkültürüne mensup olan kişiler dünyada geniş kitleleri etkileyen akımları hayatlarına sokmayı red ediyorlar. Bu topluluklar indie müzik, alternatif müzikle yakından ilgileniyorlar. Düşüncelerini yaşama biçimlerine ve dış görünümlerine yansıtıyorlar. Böylece akım moda alanında da kendini gösteriyor ne var ki akımın erkek modasında daha belirgin olduğunu düşünmekteyim o yüzden erkek modası üzerinden Hipster Tarszı'na değinmeyi tercih ettim. Bakalım neler giymeyi tercih ediyorlar..

Kareli gömlek, desenli hırkalar, skinny pantolonlar ve dar kesim gömlekler, kalın çerçeveli gözlükler, bez ayakkabılar ve papyon gibi değişik aksesuarlar stilin en önemli parçalarını oluşturuyor. Akıma yabancı olan biri için ilk görüşte Retro diyip geçmek mümkünken biraz aşina olduktan sonra hızla bu fikirden uzaklaşıyorsunuz (yaşadım!). Söz konusu tarz retro göndermeleri çok keskin yapsa da dağınık ve duzenli hissini birarada vermeyi kusursuzca başarıyor. 

Bir altkültüre ait yaşama biçiminden esinlenilmiş moda akımı olan Hipster tarzını sevdim mi derseniz, bayıldım diyemem beni çok fazla ittiği noktalar da var ancak çok spesifik noktalarda çekici bulduğumu da söylemeliyim. Evet, bu cümleyi biraz somutlaştıralım=). Abartılısının çok dağınık bir görüntü sergilediğini düşünüyorum ancak erkek modasında ideal şıklığa ulaşmak için abartmadan, hipster tarza gönderme yaparak kullanıldığında harika keskin bir stil oluştuğunu düşünmekteyim.. 

Hipster-Hollywood Style: Bu tarz ile en fazla dikkat çeken star Ryan Gosling oluyor. Dozunu kaçırmadan olaya çok orantılı değindiğini düşünüyorum. Göz tırmalamayan bir tarz yaratmayı başarmış!

Uyarı! Bu yazımda stili ifade etmek için kullandığım görsellerden yola çıkarak bu stilin bu kadar harika olduğu yanılgısına kapılmayın. Doğru örnekleri bulana kadar çok uğraştım sakın siz görsellerde aratmayın hüsrana uğrarsınız benden söylemesi=)

daha fazla bilgi için .... http://www.radikal.com.tr/eglence/hipster_olmak_isteyenlere_dev_hizmet-1099129 

2 yorum:

  1. Aynen canım son gorsel harika ama bunu iğrenc hale getıren erkekler var :DÇok güzel bi blogun var bi gün minyon tiplere giyim önerileri de yaz tatlım :)eheheh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarim canim aklima cok fazla sey geliyor, genelde o an beni en fazla heyecanlandiran konuyu seciyorum:) tesekur ederim ayrica:))

      Sil

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları