6 Aralık 2013 Cuma

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ 5 ERKEK PARFÜMÜ

Başlık çok iddialı farkındayım ancak eşi ve kendi de parfüm tutkunu olan biri olarak parfümümün sahip olduğu notaları araştırmadan almam.. Peki parfüm derken sözü edilen bu 'nota' kavramı nedir?

Parfüm konusunda araştırma yapacak olursanız, nota kavramı ile karşılaşırsınız. Üst nota, orta nota ve alt notanın varlığından söz edilir. Peki nota derken ne kast edilmektedir? Burada nota kavramı parfümün kokusunun açılma kademelerini ifade etmektedir. Bir başka deyişle parfüm sıktığımız zaman burnumuza gelen ilk koku ile ileriki aşamalarda gelen koku farklıdır, bunu hepimiz fark ederiz. Hatta bazı parfümler için 'ilk sıkıldığında çok kötü ancak sonradan gelen koku çok güzel' tarifini yaparız. Çünkü her parfüm ten ile temasa geçtiğinde belli evrelerden geçer ve farklı zamanlarda farklı kokular ortaya çıkar. Klasik parfüm kompozisyonunda üç nota vardır ve bunlar üst, orta ve alt olarak adlandırılır. 

Üst nota: Parfüm uygulandığı an duyulan ilk nota olup etkisi çok kısa (birkaç dakika) sürer. O yüzden parfüm arayışında iken ilk deneme aşamasında kesin bir yargıya varmak yanlıştır. Ancak üretici firmalar ürünlerinin daha iyi pazarlanabilmesi adına bu aşamaya çok önem verirler. Çabuk uçucu olma özelliğine sahip olan turunçgiller bu aşamada en çok tercih edilen notalardandır. 

Orta nota: Keskin üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Parfümün karakterini yansıtan aşama bu aşamadır aslında. Orta nota da genelde daha kalıcı olan çiçeksi aromatik kokular yer alır.

Alt nota: Parfümün kalıcılığının, gerçek kişiliğinin ifadesidir. Bu notanın kokuları genellikle daha ağırdır ve etkisini gün boyunca sürdürebilir. 
Bu bilgileri neden verdim derseniz bence parfüm seven birinin bilmesi gereken en ana konular bunlardır. Böylece eve geldiğimizde bu parfüm böyle kokmuyordu sorunsalını bir nevi daha iyi anlayabilir ve daha doğru hareket edebiliriz=)
Gelelim en çok hoşuma giden erkek parfümlerine.. Hoşunuza giden parfümlerin notalarını incelerseniz sevdikleriniz parfümler arasında fazlaca ortak nota olduğunu keşfedeceksiniz. Bu aynı zamanda parfüm tarzınızı belirleyecektir. Tabi ki mevsimsel ve çevresel faktörler yüzünden farklı zamanlarda farklı parfümler hoşumuza gider. O yüzden genelde yaz ve kış parfümleri farklı seçilir. İlk olarak birkaç yıl önce eşime Paco Rabanne'nin 1 Million'unu hediye etmiştim. Parfüme bayılmıştım, sonrasında çok popüler oldu zaten şimdi fazlaca karşılaşmak mümkün. Sonrasında 212 V.I.P sevdik ki notalarını inceleyince ikisinin çok benzer olduğunu fark ettik.Böyle böyle parfüm serüvenimiz uzadı ve bizim için parfüm seçmek çok zevkli bir hal aldı=) 
İşte favori 5 parfümümüz:

 One Million çok yagın bir koku eminim duymayan kalmamıştır zaten ama arada özlenip sıkılası parfümlerden=) Baharat ve odunsu kokusu baskın benim için. Tercihen sonbahar-kış ve gece kokusu..


 212, One Million' un daha kusursuz hali gibi.. Daha net bir kokusu var ve üst notası bile çok hoşuma gidiyor..



 Jil Sander çok yaygın değil ancak çok karakteristik bir kokusu var. İlk iki parfümden de çok farklı. Sert ama benim için rahatsız edici olmayan bir kokusu var. Farklılık istiyorsanız ideal..


 Only the Brave ilk sıkıldığı zaman top note u beni fazlaca rahatsız eden bir koku ancak sonraki evreleri çok hoşuma gidiyor..



Ve Hermes=) Eşimin çok sevmediği ancak 30'lu yaşlardan sonra kullanmaya ikna etmeyi düşündüğüm tarz sahibi parfüm=) Neden derseniz biraz ileri yaş parfümü gibi ağır ve gösterişli şu an ki ruh halimize uymuyor. Ancak çok klas bir koku olduğunu söylemem lazım..
Eğer her çeşit markanın parfüm notalarının merak ediyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Site çok fazlaca detaylı bilgileri ve kullanıcı yorumlarını içeriyor ancak dili İngilizce.

Kişisel tercihlerime göre en iyi ilk beş bayan parfümünü de notaları ile yorumlayacağım. 
Sevgiler..

14 yorum:

  1. This was really interesting. I definitely suit grapefruit and bergamot based scents.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. I prefer woody, spicy and floral scent=) this is a big world with a huge preferences!

      Sil
  2. erkek arkadaşım diesel fuel for life ı kullanıyor, benim için gelmiş geçmiş en güzel erkek kokularından biride o :) only the brave yerine o olmalıydı bu 5lide , ama diğerlerine bayılıyorum bende, bayan versionunu sabırsızlıkla bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim benim degerlendirmem tamamen kisisel zaten parfumleri kisilerle butunlestirip seviyoruz:) fuel for life cok guzel ve kaliteli bir kokudur sen deyince hatirladim :)

      Sil
  3. paco rabanne ile diesel favorim erkek parfümlerinde:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) nedense bayan parfumlerinden daha kalicilar bu ozellikleride harika

      Sil
  4. Hugo boss da olmalıydı:) Alp.

    YanıtlaSil
  5. Diesel Only The Brave Tattoo EDT Erkek 200 ml aldım ilk sıktıgımda ertesi gun duş alıdıgımda bile hala kokuyordu ama diyer günler gun içinde 2 .3 kez sıktım ama neden se kimse nin etkisi olmadı bunu yazar ken bile koku hala var üzerimde daha etkili bir parfum önere bilirmisiniz

    YanıtlaSil
  6. Yaklaşık 10 senedir Hermes kullanıyorum. Parfümün kralıdır...

    YanıtlaSil
  7. Merhaba arkadaşlar :) Siz olsanız
    D&G the one
    Allure homme sport
    Yves saint laurent la nuit de l'homme edt
    Hangisini tercih ederdiniz

    YanıtlaSil
  8. Yazınızı büyük bir zevkle okudum Evet bende dg the one edp ve jil sander sun kullanıyorum. Ancak kalıcı olmadıklarını düşünüyorum. Maksimum 4 ya da 5 saatte uçuyorlar. Pekala sizce bu listede koku kalıcılığı ve farkedilirlik açısından hangisi ilk sıraya girer. Bu yazıyı yaklaşık 3 yıl önce yazdığınızı görüyorum ve tercihlerinizin zaman içinde değişebileceğini ve yeni eklemeler yapılabileceği kanaatindeyim. Sizce şimdiki sıralamanızda bir değişiklik var mı? Varsa nelerdir? Yorumlarınızı görmek beni mutlu edecektir. Saygılar

    YanıtlaSil
  9. hepsi güzel marka bence...

    YanıtlaSil
  10. orta yaş ve üzeri iseniz, Dior homme intense ve Bentley. Kalıcılık ve çekicilik 10 numara...

    YanıtlaSil
  11. Tom Ford White Pachuli ve burberry touch hakkında düşünceleriniz nelerdir?

    YanıtlaSil

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları