14 Kasım 2013 Perşembe

SERAP GENÇ - RÖPORTAJ

    Bu yazımda müthiş yetenekli bir arkadaşımla olan röportajıma yer vereceğim. Üniversite zamanlarında tasarlayıp diktiği kıyafetlerle bizi büyülerdi. Biz elimizde çizim kalemi moda tasarım hayalleri kurarken o direkt zihnindekileri dikerek onlara hayat verirdi. Etrafımızda çok fazla rastlayabileceğimiz türden biri değil o!  O yüzden aşağıda Serap’la olan konuşmamızı ve güzel tasarımlarını olduğu gibi aktarıyorum..

İsim
Serap Genç

İlgi Alanları
Tabi ki en başta moda. Kumaş (renk desen doku) başlı başına benim için ilgi alanı, her kumaşa bundan ne üretebilirim gözüyle bakıyorum . Kumaş bazlı dekoratif ürünler ve aksesuarlara ilgim var. Vintage ürünlerin yaşanmışlık hissini severim ve tabi ikinci el pazarları da. Kostüm anlamında çalışılmış  filmleri izlemek de benim için büyük keyif . Karakterler için tasarlanan kostümler özelliklerde dönem kostümleri görsel şölen tadında olabiliyor bazen.  Son zamanlarda ev dekorasyonu da beni çeken konular arasında.

Kısaca kendini 5 kelimeyle tanıtacak olsan? 
Yaratıcı, neşeli, farklı, natürel, samimi..

Tarzını 5 kelimeyle tanımlayacak olsan?  
Farklı, dinamik, net,  bohem, zamansız..

Bir şey tasarlayıp yaratmak nasıl bir his?
Birşey tasarlayıp üretmek benim için yaşadığımı hissetmek gibi, nefes gibi… Vazgeçilmez bir his. Üretemediğim zamanlarda bir boşluk hissediyorum.

En çok ne zaman ve nelerden esinleniyorsun?
Her zaman diyebilirim, herhangi bir detay her an kafamda farklı imgeler yaratabiliyor, şu detayı şu şekilde şurada kullansam gibi fikirler canlanıyor.
 Bu üst bir harika, hele bir de skinny jean'le tamamlanırsa =)

Yarattığın bir ürünün hikayesini bizimle paylaşırmısın?
Aslında programlı bir insan değilim. Bazı şeyler hayal dünyamda anlık canlanır. Farklı bir fikirle yola başlayıp çok farklı noktalarda tamamlayabilirim. Ama farklı olduğunu düşündüğüm benim için  değerli bir bluzü , Tanju Babacan’ ın tasarım atölyesine katılım  için yaptığı mülakatta giymiştim. Keyifli sohbetti, kendisinin yorumları da benim için değerliydi. Bluzu beğenmesi de benim için gurur vericiydi.
 Serap'ın bahsettiği, Tanju Babacan tarafından beğenilen buluzu!

  Diken de fotoğraflarda tasarımlarını taşıyan da Serap.. Üstteki bu elbiseyi de ilk gördüğümde çok beğenmiştim, Serap'ın içindeki duruluğu fazlasıyla yansıtıyor..


Bu da üniversite yıllarından (2010) bir fotoğraf..
Teşekkürler Serap!

5 yorum:

  1. gerçekten başarılı tasarımlar umarım tasarımlarını tezgahlarda görebiliriz. özellikle ilk elbiseye bayıldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım adına teşekkür ediyorum, sizinle aynı fikirdeyim=)

      Sil
  2. Arkadaşınız da siz de çok tatlısınız :) Blogunuzu izlemeye aldım, bana da beklerim. Devam eden 2 çekilişime katılıp şansınızı deneyebilirsiniz ;)
    Sevgilerimle
    Beyaz Sır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim=) en kısa zamanda blogunuzu takibe alacağım..
      Sevgiler..

      Sil
  3. kıskandım resmen benm dikimlerim barbi bebeklerden öteye geçemedi:D

    YanıtlaSil

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları