2 Ocak 2014 Perşembe

YILBAŞI GECESİ SOFRASI

2014' ün ilk post'u ile karşınızdayım. Yılbaşı arifesi, yılbaşı gecesinin menüsünü oluşturmaya çalışırken netten araştırma yapmıştım ancak sürekli yoğurtlu mezelerle karşılaşmıştım. Türk kültüründe yaygın olan mezeler dışında bir şeyler yapmak istiyordum. İmdadıma yılbaşı gecesini beraber geçireceğimiz kuzenim yetişti.  Böylece gecenin menüsünü şu şekilde oluşturduk =)

Kendim fikir edinme açısından zorluk çektiğim için yaptıklarımızı paylaşmak istedim. Umarım gelecek sene biri web ortamında aynı araştırmayı yaparken bu post ile karşılaşır ve az da olsa fikir edinir.. 
Yapılanların detaylarına gelecek olursak:
1- Peynir Ruloları, kuzenimin hem tad hem görsellik olarak zengin tarifi, hazır dilimlenmiş kaşar yufka gibi serilip kullanılıyor, fırında az ısıtınca şekil alabilecek hale geliyor. İç malzeme ise krem peynir ve beyaz peynir karışımından hamur yapılarak elde ediliyor, içerisine kornişon ve salam ekledik.
2- Sofraların vaz geçilmezi zeytinyağlı sarma =) Arkadaşımın annesi yaptı sağolsun, çok lezzetliydi..
3- Krem Peynir-Salatalık, bu klasik açık büfe restoranların kahvaltı masalarında görebileceğimiz bir uygulama. Dilimlenen salatanın üzerine krema torbası ile krem peynir şekillendirilerek sürülür. 
4- Sosisli Milföy, bu tarifi netten görmüştüm yine, sosis milföy ile sarılıp dilim dilim kesilir. Bence içki masaları için tek lokmada yenebilen bu milföy tarifi ideal. 
5- Mercimek Köfte
6- Patlıcan Köz, bu ikisi bildiğimiz, olmazsa olmazlardan o yüzden pas geçiyorum=)
7- Patates Kızartması
8- Yoğurtlu Mantar, son derece pratik ve lezzetli, mantar turşusunu az ufalayıp sarımsak ve yoğurtla servis edebilirsiniz.
9- Humus, eşim çok sevdiği için yapmak istediklerim arasında yer alıyordu ancak daha önce yapmadığım için pek bir fikrim yoktu tam araştırayım derken kuzenim yapabileceğini söyledi=) Yapılışı çok zor değildi ancak 2 püf noktası var güzel haşlanmış nohut ve sağlam bir blender.. Blender'ım sanırım yetersiz kaldı o yüzden nohutlar tam ufalanmadı. 
10- Köfte, bu kadar kabarık bir menünün içerisinde, pratik olması için isveç köfteyi tercih ettik, güzel oldu ancak kesinlikle sıcak tüketlimesi lazım.
11- Turşu, biranın yanında iyi gider, ilk tükenenlerden oldu zaten =)
12- Peynirli Tavuklu Toplar, gecenin en lezzetlisi sanırım kuzenimin bu mezesiydi, haşlanan tavuk göğsü ve krem peynirden elde edilen hamur top haline getirilip kaşar ve yer fıstığına bulandı, isteğe göre dereotu, maydanozada bulanabilirdi.
13- Sıcak Şarap, gecenin başrolü ona ait, ancak ne yazık ki fotoğrafını çekmeyi unutmuşum. Tarifini ayriyeten bir dahaki yapışımda yazmayı düşünüyorum o yüzden detaya girmiyorum. Ancak tadı gerçekten bir harika, özellikle arkadaşlarla bol sohbetli geçen kış akşamlarında..

Şimdi gelelim ne giydim kısmına =) Her gün giydiklerimi resmedebilmeyi çok isterdim ancak malesef böyle bir olanağa sahip değilim. O yüzden en azından özel günlerde blogda paylaşım yapmaya özen göstereceğim..
Saçıma sadece maşa yaptıracak iken son anda, bir ümit belki bu sefer olur diyerekten kuaförden dağınık, gelişigüzel toplanmış topuz istedim. Belki o hep istediğim romantik topuza ulaşabilirim diye düşünerekten fikrimi değiştirdim. Doğrusu bu güne kadar kafamdakine en yakın topuz bu oldu. Ancak defalarca kuaföre müdahale ettim, elimden gelse alıp kendim yapacaktım=) Aksesuar olarak sadece kulağımdaki küpe ve bileklik kullandım. Bu küpeyi pinterest ortamında görüp bayılmıştım ancak bulabileceğimi ümit etmemiştim rastgele karşımda görünce hemen aldım. Sanırım her fırsatta, bıkana kadar takacağım. 

 Elbisem Stradivarius, tek omuzu açıkta, kumaşı triko küçük parıltılardan oluşuyor. Özel olarak detaylı fotoğraf çektirmeye vaktim olmadı, elimde kumanda kanal kanal gezerken kuzenim çekmiş =)
Güzel bir geceydi, zaten yılbaşı vs. gibi kutlamaların amacı sevdiklerimizle birlikte hoş vakitler geçirebileceğimiz ortamlar yaratmaktır, benim için yılbaşı kutlamasının anlam ve önemi bu dur. O yüzden "bizim geleneklerimize ait olmayan günlere anlamlar yüklemeyin" türevi eleştirilere hiç gelemiyorum. Yaşadığımız her an çok değerli, gereksiz detaylara takılamayacak kadar değerli, o gün bir arkadaşımızı kaza sonucu kaybettiğimizi öğrenince bunu bir kez daha, derinden hissettim. 
2014 yılının herkese sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyorum.. 
Sevgiler..   

Dünyanın en tatlı kuzenine teşekkürler..=)








4 yorum:

  1. Herşey harika görünüyor
    en güzeli de kalabalık kahkahalarla dolu bir ev
    mutlu seneler olsun
    bende küpeni çok sevdim
    çok çok kullan :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım =) öyle yapmayı planlıyorum..

      Sil
  2. Offf hersey muthis gorunuyor ellerine saglik :)

    YanıtlaSil

Etiketler

kırmızı halı kış trendi red carpet Moda elbise elie saab hair style mekan new year party romantik saç modeli victoria beckham yılbaşı yılbaşı partisi yılbaşı saç modelleri 2014 Grammy Awards 2014 Grammy Ödülleri 2014 altın küre ödülleri 2015 fall Atkı Essence Victoria's Secret Victoria's Secret 2013 Fashion Show Victoria's Secret 2013 Şovu akım alamode altın küre anakucağı androgyn atkı baglama ayakkabı baggy bandaj elbise barok bebek bebek alışveriş bebek ürünleri best oscar dresses black lace dress blazer blazer ceket blazer ceket kombini boot boot sock boyfriend jean brocard brokar cape cardigan ceket celebrities christmas nail art coat dandy look dantel diz altı çorap drape en iyi erkek parfümleri en iyi oscar elbiseleri en vogue erkek modası erkek parfümü etek eva mendes fashion fashion week fashion words fotoğraf full skirt golden globes golden globes awards 2014 haute couture hayal herve leger hipster houte couture hunter boot huzur ilginç makyaj jumpsuit kaban kadife kalem etek kate beckinsale kot lace limon yiyen bebek makeup makyaj makyajın gücü maskara maskülen masterpiece max azria max factor milföy moda haftası moda tasarım moda terimleri music awards mutfak mutluluk müzik ödülleri nail art nail polish new year menu oje olivia palermo oto koltuk pantolon paraben parabensiz ürün parfüm paris park yatak parti elbisesi party dress pelerin pencil skirt perfume podyum makyajı rimel romantic hair style romantic style romantik saç modeli romantik tarz runway makeup röportaj scarf serap genc shoes siyah dantel siyah dantel elbise skirt sneakers sneakers ayakkabı sneakers shoes trend tulum usa music awards winter coat yenidoğan yenidoğan ihtiyaç yılbaşı hediye önerileri yılbaşı hediyesi yılbaşı parti elbisesi yılbaşı tırnak süslemesi yılbaşı yemek menüsü çizme çizme çorabı

TOPLAM SAYFA GÖRÜNTÜLEME SAYISI

ANLIK ZİYARETÇİ SAYISI

.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

HÜRRİYET

CHOOSE YOUR LANGUAGE!

BLOGDA ARA

.

Türkiye'nin En Popüler Blogları